Kebaikan Susu Lebah – Royal Jelly

Post image for Kebaikan Susu Lebah – Royal Jelly

APA DIA SUSU LEBAH ?

Susu Lebah juga di kenali sebagai royal jelly yang merupakan cecair pekat seperti lemak mentega, berwarna kekuning-kuningan dan sedikit masam. Susu Lebah sangat eksklusif merupakan makanan kepada Ratu Lebah.

KEISTIMEWAAN SUSU LEBAH (Royal Jelly)

1. Royal Jelly dapat memberikan tenaga kepada tubuh badan dengan sempurna kerana Royal Jelly merupakan makanan yang sangat lengkap.

2. Dapat memberikan kekuatan kepada sistem pertahanan badan dari serangan penyakit.

3. Dapat menganjal dan mencantikkan kulit.

4. Makanan yang ada termaktub di dalalam Al-Quran, surah lebah An-Nahl – ayat 68-69.

 

APAKAH KEBAIKAN MENGAMALKAN ROYAL JELLY?

PROTEIN

– Mengandungi 21 jenis asid amino untuk pembinaan sel

– Kolagen – mengekalkan keanjalan tisu dan kecantikan kulit.Paling baik bagi wanita selepas melahirkan anak.

– Gamma globulin – membantu menentang penyakit.

– Enzim komplek memangkin tindakbalas fungsi badan

– Asetkolin – menguatkan hati dan pundi hempedu.Penting dalam mengatur fungsi saraf.

10-HDA  – (Asid 10-Hidroksi Desonik) bahan pencegah penyakit barah.

PROTIN –  Sejenis hormone melambatkan proses menjadi tua

Royal Jelly

KARBOHIDRAT

Gula ringkas semulajadi yang mudah ditukarkan kepada tenaga.

LEMAK

10 Hydroxy Decanoic Acid (10-HDA) – sejenis asid lemak yang membantu merencat pertumbuhan sel tumor(barah)

VITAMIN

Mengandungi Vitamin A, B Kompleks, C, D, E dan khasiatnya adalah 40 kali ganda dari madu lebah.

MINERAL

11 jenis mineral termasuk calcium, potassium, magnesium, zat besi dll.

3% Unsur R

Unsur misteri yang sains tidak dapat dikenalpasti tetapi dikaitkan dengan kesuburan.

 

BAHAN HORMON

– Berbagai jenis hormone termasuk sejenis hormon sex,
– Parotines – sejenis hormon yang melambatkan proses penuaan.
– Insulin – hormon yang berfaedah bagi pengidap kencing manis

Selain dari Susu Lebah juga memberi kesan yang cukup baik untuk mengatasi masalah kesihatan berikut:

  • Mereka yang ingin mencegah dari penyakit kanser terutamanya wanita
  • Pengidap kanser peringkat awal kalau dah teruk boleh juga tetapi belanjanya besar
  • Wanita yang ingin kulit cantik kerana kolagen yang ada boleh menegangkan kulit
  • Mereka yang inginkan awet muda melalui parotin yang melewatkan proses penuaan
  • Wanita yang ada masalah senggugut
  • Wanita yang ada masalah keputihan
  • Wanita yang ada masalah haid tak teratur
  • Wanita yang sukar untuk dapat anak
  • Wanita yang mudah keguguran
  • Mereka yang menghidapi penyakit maigrain(kepala macam nak pecah)
  • Mereka yang menghidapi penyakit buasir
  • Mereka yang menghidapi resdung
  • Mereka yang menghidapi penyakit kencing manis
  • Lelaki yang lemah tenaga batin
  • Mereka yang kurang dari segi kesuburan
  • Mereka yang rasa selalu lesu-lesu dan banyak lagi.
  • Mengurangkan kolestrol
  • Kurang diserang penyakit jantung
  • Membantu wanita memulihkan buah dada
  • Kurang darah tinggi
  • Melanjutkan usia
  • Menguatkan tenaga batin
  • Mempercepatkan kesembuhan luka-luka
  • Mengurangkan kesakitan semasa haid
  • Mengurangkan masalah putus haid
  • Membantu mereka yang kegugupan
  • Menyembuhkan penyakit lelah (Asma)
  • Mengawal penyakit kencing manis, ganguan urat saraf, hay-fever, buasir
  • Menambah kekuatan badan & daya fikiran
  • Bertindak sebagai antibiotic

Pengambilan Susu Lebah Royal Jelly akan memberi kesan yang sangat  baik untuk tubuh badan. Oleh itu amalkan Royal Jelly  setiap hari  untuk kekal sihat dan awet muda insyaallah.

khasiat royal jelly untuk kesuburan,khasiat royal jelly untuk kulit

khasiat royal jelly untuk kulit

khasiat royal jelly untuk kesuburan,susu lebah

– Untuk Tempahan Royal Jelly Capsul Sila PM kami. atau SMS No. Ini 019-5634474

HoneyBeeSuite

Royal Jelly

search terms:

kebaikan royal jelly,susu lebah malaysia

{ 2 comments… read them below or add one }

suri April 25, 2013 at 11:02 am

lihat tempat madu yg berkotak2 keil itu rasa nak je sentuh

Reply

Rahsia Suami Isteri Hebat September 15, 2013 at 12:08 pm

Blog awak nie agak popular kat FB … ramai kawan2 share pos2 dari blog
awak… saya nak mintak izin share gak la .. 🙂

Reply

Leave a Comment

Previous:

Next: